torstaina, heinäkuuta 06, 2006

30. KAUPUNKI, YKSIN


Tapaamme viimeisen kerran ennen juhannusta.

Sälekaihtimien välistä karkaa valosiivuja parkettia pitkin. Avonaisesta ikkunasta tulee muuten hiljaiseen asuntoon kesäkaupungin melu, ikkunan alta kenkien kopina ja katkonaiset lauseet ohikulkevien kännyköihin. Tunnelma on pysähtynyt, laiska, hajamielinen.

Tutkimme printtejä ruokapöydällä. Tommi siirtää mehulasia kauemmas.
- Saanko mäkin?
- Voit sä juoda tästä samasta?
- No en, mutta voin kyllä harrastaa suojaamatonta seksiä sun kanssa, ilkeilen.

Tulostin on puolen tunnin ajan työntänyt ulos värikkäitä kuvia projektioista ja perspektiiveistä. Tommilla kiire juhannuksen viettoon. Lupaan viedä kilpailutyön postiin. Minulla ei ole kiire mihinkään. En kuulu kenenkään suunnitelmiin. Puhumme vain välttämättömän kun keskityn liimaamaan kuvia alustalle. Kumpikaan ei mainitse sitä, mitä loman jälkeen tapahtuu. Vesi kohisee jossain putkissa.

Mitä tulee ehdotuksen nimimerkkiin, esittelen Tommille olkalaukusta hammasharjan ja varavaatteiden alta kaivamiani latinan sanakirjaa ja Augustinuksen Jumalan valtiota, selitän ja ehdotan mahtipontisesti "Civitas Dei", Jumalan yhteisö. Tommi sanoo joo helpottuneena, miettimättä. Kirjoitan sanat kuoreen ja kiinni. Katson eteisessä odottavaa makuupussia ja reppua. - No mee sit.

En halua vielä kotiin. Uudenmaankadun baarissa en yksin pöydässä keksi missä pitäisin käsiäni tai mihin katsoisin tuijottamatta kaikkia niitä joilla on seuraa. Luen kännykästä muka viestejä. Viilennän kättä siiderilasin kylkeen.

Lopulta on mentävä. Avaan oven pakastepizza kainalossa. Ikkunat ovat unohtuneet kiinni, sisällä tuoksuu vielä aamulle. Avaan radion ja television ja nautin toistensa päälle huutavista äänistä. Mies ja lapset ovat lähteneet mökille. Pöydällä nalle ja leivänmuruja. Ei lappua.

Etsin tietokoneella vuokrattavia yksiöitä läheltä. Menen deittisivuille, luen muutaman ilmoituksen. Pizza ällöttää. En uskalla lähettää enää Tommille viestejä. Toinen olut ei oikein maistu. Sitäpaitsi pelkään että vastaan nousuhumalassa jollekin seuraa etsivälle.

Mietin että missähän sitä yhtä pääsisi näkemään.7 kommenttia:

Blogger Hetel

Viimeinkin päivitys <3

09 heinäkuuta, 2006 23:57  
Anonymous Anonyymi

Oih, ihanaa taas lukea kirjotuksiasi :) <3

10 heinäkuuta, 2006 13:36  
Blogger Minttu

Luin ahmien puoleen väliin, nyt täytyy pitää taukoa. Tuossa aikaisemmin epäiltiin, että Nurmela on asialla, mutta korjaan väärinkäsitykset ja ilmoitan, ettei minulla sen enempää kuin sivupersoona Nurmelallakaan ole mitään osaa tähän blogiin.

Itselläni kirjoittaminen vähän jäänyt, uusia blogeja en aloita, ennen kuin vanhat saatettu loppuun.

14 heinäkuuta, 2006 15:41  
Blogger J. Petäjä

Hei Mindy,
tervetuloa käymään. Erityiskiitokset sinulle kommentistasi!

14 heinäkuuta, 2006 21:39  
Blogger Minttu

Juu ihan loistavasti Vaimo kirjoitat!

Mielestäni on turha pohtia totuudellisuutta, kaikki kipeä ja mieletön on kuitenkin loppujen lopuksi aina jonkun todellisuutta. Jos ei omia muistoja menneisyydestä, niin joku kuultu tarina. Tarinat on tärkeä saada eläviksi, sillä ne koskettavat monia ja auttavat elämän ristiaallokoissa.

Mikä loistava mahdollisuus blogi onkaan pöytälaatikkokoirjailijoille!

Iloa ja valoa,

M

15 heinäkuuta, 2006 18:08  
Anonymous Anonyymi

Mitä sille aviomiehelle kuuluu?? Entäpä lapsille? Älä lopeta kirjoittamista. Odotan kuitenkin onnellista loppua...

T: ikuinen romantikko

19 heinäkuuta, 2006 19:48  
Anonymous Anonyymi

Want free codec?To you here
free codec download
video codec
mkv codec
ac3 dolby codec 2000
divx codec
k lite codec pack
codec
free divx codec

27 helmikuuta, 2007 19:01  

Lähetä kommentti

<< pääsivulle