keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

18. HOMMA HOITOON


Istun lounasravintolassa Itä-Helsingissä. Ikkunasta sisään paistava talvipäivän kylmä aurinko ei riitä valaisemaan hämärään nurkkapöytään asti. Jouluvalot vilkkuvat tiskin yläpuolella. Tilaan lihapullat. Vilkuilen katonrajassa äänettömänä näkyvää urheilukanavaa. Odotan lämmitettyjä eineksiä, mutta paikan omistaja tuo pöytään reilun annoksen itsetehtyjä lihapullia muusilla ja voisilmällä. Siirrän muovikukat syrjään ja aloitan syömisen ennen kuin lounaskumppanini on saapunut. En jännitä ollenkaan. Olen päättäväinen ja utelias. Lihapullat ovat erinomaisia.

- Oletko sinä..?
- Kyllä, hymähdän ja nostan olkapäitäni. - Että tämmönen tapaus.
Minua kättelevä ja vastapäätäni istuutuva nelikymppinen nainen ei naura, vaan näyttää nahkatakissaan ohimennen tauolle tulleelta taksikuskilta. Nainen sytyttää tupakan ja tilaa omistajalta pelkän mustan kahvin, samalla kun ottaa esille kynän ja lehtiön. Katselen naisen vaalennettuja lyhyitä hiuksia ja arvailen mitä hänellä on takkinsa povitaskuissa.
Puhun ruoka suussa.
- Niin kun mulla on tällasia epäilyksiä. Tai siis ei mulla ole mitään konkreettista edes. Paitsi nää tekstiviestit. Ja, tuota niin, nekin on... mun itseni kirjottamia. Punastun.

Kerron vielä kerran saman minkä puhelimessa. Esittelen tekstiviestinipun. Nainen kirjoittaa muistiinpanoja samalla kun sanoo että on turha häpeillä, epäilykset osoittautuvat yleensä oikeiksi.
Kaivan esiin kaksi valokuvaa miehestäni, kasvo- ja kokovartalokuvan. Lisäksi tulostetun listan (excel) miehen arvioidusta tulevan kahden viikon kalenterista, kuntosalin osoitteen, ja muita ehkä tärkeitä osoitteita, kuten sovimme.

Minun pitää vielä valita, millä keinoilla ja laitteilla haluan tutkinnan tapahtuvaksi.
Minulle riittää perinteinen varjostus. Saan muutaman ohjeen. Aina kun mies lähtee kotoa, soitan miehen kännykkään. Sitten naiselle. Omassa puhelimessa pitää välitystietojen olla päällä tekstiviestien seuraamiseksi. Iltapäivisin ahdistelen miestä kyselemällä, mihin aikaan hän tulee kotiin. Nainen vihjaa että lompakossa olevat kuitit kertovat paljon miehen liikkeista. Jos vain pääsisin siihen salaa käsiksi. Loput voin jättää toimiston huoleksi.
Sovin vielä että otan käyttööni Kikan puhelinnumeron naiselle viestimistä varten.

Se onkin ollut pitkään käyttämättä.


10 kommenttia:

Anonymous Anonyymi

voi kuule rahat menis parempaan käyttöön, jos tippuisi terapeutin kukkaroon.

09 maaliskuuta, 2006 00:42  
Anonymous Anonyymi

niinpä

09 maaliskuuta, 2006 20:05  
Anonymous Anonyymi

Aivan helmi! En malta odottaa jatkoa. Parasta fiktiota netissä tällä hetkellä.

09 maaliskuuta, 2006 23:15  
Anonymous Anonyymi

Ihan en ymmärrä miksi nämä petostodisteet yksityisetsivältä vielä tarvitaan, jos mies on kerran jäänyt hommasta kiinni monet kerrat, niin kuin aiemmissa postauksissa sanotaan. Jokatapauksessa koukuttava tarina, OIKEITA päivityksiä tosin toivoisin useammin...

10 maaliskuuta, 2006 13:05  
Anonymous Anonyymi

ARGHH-

10 maaliskuuta, 2006 17:47  
Anonymous Anonyymi

Jatka samaan malliin :)

12 maaliskuuta, 2006 22:51  
Anonymous Anonyymi

Nää haamut kyllä tympii, eikai sitä sivupalkkia tarvi jatkuvasti päivittää, tai sitten voisi laittaa asetukset niin, ettei blogi päivity niistä, vaan vain uusista bloggauksista!

13 maaliskuuta, 2006 07:38  
Blogger J. Petäjä

Asetukset on nyt tehty niin että haamuja ei enää pitäisi tulla.

13 maaliskuuta, 2006 10:20  
Anonymous Anonyymi

Terapeutilla käyvät useimmiten kaltoin kohdellut naiset, jotka eivät uskalla ottaa elämäänsä omiin käsiinsä, kuten blogin kirjoittaja tässä hienosti tekee.

- Sosiologi-psykologi

15 toukokuuta, 2007 19:39  
Blogger J. Petäjä

Kiitos ajatuksia herättävistä kommenteistasi!

17 toukokuuta, 2007 14:06  

Lähetä kommentti

<< pääsivulle